Makreelburger

Getty Images

Naar complimentjes vissen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine aardappelen
  • 200 gram gestoomde makreel
  • 2 volkoren beschuiten
  • Halfvolle melk
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Laat de aardappelen afkoelen en stamp ze fijn.
  3. Maak de beschuiten fijn.
  4. Verwijder van de makreel de graten en meng het visvlees door de aardappelpuree.
  5. Maak het mengsel wat smeuïg met wat melk en voeg de mosterd toe.
  6. Vorm er 4 platte schijven van en wentel ze door de fijngemaakte beschuiten.
  7. Bak de makreelburgers in de hete margarine in 8 minuten heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram wortelen
  • 1 perssinaasappel
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde of gerookte vis kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde of gerookte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is de vis nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gestoomde vis.
Eet de rest van de makreel op brood of maak er met gare groente en een restje pasta een salade van.

Voedingswaarden

Energie 
685kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
35 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur