woensdag, 25 november 2020

Mediterrane pannenkoeken

Een goedgevulde pannenkoek is altijd een feest.

Ingrediënten

  • 75 volkorenmeel
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 1 ei
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 kleine courgette
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 handje hazelnoten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
  • 40 gram zuivelspread

Bereiding

  1. Maak van het volkorenmeel, het kikkererwtenmeel, het ei en de melk een glad pannenkoekenbeslag.
  2. Bak er in een koekenpan met een antiaanbaklaag in weinig margarine 4 pannenkoeken van. Houd de pannenkoeken warm.
  3. Snijd de olijven in plakjes.
  4. Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd hem in plakken.
  5. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  6. Hak de hazelnoten grof.
  7. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein. Fruit de sjalon en de knoflook in de olie glazig.
  8. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig.
  9. Roerbak de courgette, de tomaatjes en de Italiaanse kruiden mee.
  10. Voeg de olijven en de hazelnoten toe.
  11. Maak het mengsel op smaak met wat peper.
  12. Bestrijk de pannenkoeken met zuivelspread.
  13. Verdeel het groentemengsel over de pannenkoeken en rol ze op.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
650 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
8 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,9 gram