dinsdag, 29 september 2020

Mexicaanse bonensoep

Groenteboost.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • Gerookt paprikapoeder
  • 150 g mexicaanse groentemix, diepvries
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 klein blik kidneybonen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de paprika in blokjes, de prei in ringen, de courgette in blokjes en de ui in snippers.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  5. Fruit de ui kort mee.
  6. Voeg de rest van de groente toe met gerookt paprikapoeder, de groentemix, de tomatenblokjes en 25 ml water en breng dit aan de kook.
  7. Kook de soep 10 minuten.
  8. Spoel de kidneybonen af, voeg ze toe en kook de soep nog 5 minuten.
  9. Maak de soep op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
320 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,1 gram