Mexicaanse rundvlees-wrap

Getty Images

Alleen eten? Samen eten is leuk, maar wat als je alleen bent? Dan kun je de maaltijden ook heel lekker en gezellig maken voor jezelf. Zoals met deze Mexicaanse rundvleeswrap.

Aantal personen 
1
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 100 gram biefstuk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Mexicaanse kruidenmix zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 kleine paprika’s (rood en geel)
  • 1 miniblikje kidneybonen
  • 1 grote tortilla-wrap (of 2 kleintjes)
  • Enkele blaadjes sla

Bereiding

Snij de biefstuk in reepjes. Meng deze met de olijfolie en de Mexicaansekruidenmix. Pers het teentje knoflook uit en schep de helft ook door het vlees. Roer de rest van de knoflook door de Griekseyoghurt en meng er wat zout en peper door. Zet dit sausje apart. Snij de paprika’s inreepjes en laat de kidneybonen uitlekken. Verhit een koekenpan of grillpan en bak hierin de biefstukreepjes 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog even mee. Roer de kidneybonen door het geheel. Verwarm intussen de wrap in oven of magnetron.

Leg de sla op de warme wrap, schep het vleesmengsel erop, rol de wrap op enserveer met het knoflooksausje.

Meer met wraps

Wraps zijn ideaal voor de eenpersoonsmaaltijd. Je kunt ze met van alles vullen: een salade, gebakken vlees of kibbeling, groenten, een sausje… Heel lekker vind ik het om een wrap te vullen met een restje chili con carne. Goed oprollen, besmeren met wat zure room, geraspte kaas erover en even afbakken in de oven. Heerlijk! Wraps zijn ook een snelle pizzabodem. Smeer er tomatensaus op, beleg de ‘wrapizza’ naar wens en bestrooi hem met kaas. Kort afbakken in de oven en klaar is je pizza. Een laatste aanrader: maak er quesadillas van. Beleg hiervoor de wraps met (geraspte) kaas, een gesneden bosui eneventueel een peper in ringetjes. Vouw ze dubbel en rooster ze in een koekenpan of tosti-apparaat. Heerlijk bij een kom soep.

Basis­voorraad

Met een goede basisvoorraad, een ui en een paprika kun je in een handomdraai soep, pastasaus of een salade maken. In de diepvries zijn doperwten, tuinbonen en deelblokjesspinazie onmisbaar. In de voorraadkast blikken met peulvruchten (zoals kikkererwten), gepelde tomaten en blikjes tonijn.

Vers geknipt

Van plantjes zoals tijm, basilicum, peterselie en bieslook heb je langer plezier als je ze verpot in een grotere bloempot. Zo kun je maandenlang verse kruiden oogsten voor bij je gerechten.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine