maandag, 21 juni 2021

Mie met geroerbakte zalm en groente

Ingrediënten

  • 175 gram mie
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 200 gram broccoli
  • 1 klein blikje maïs
  • 200 gram zalmfilet
  • Citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 zakje zwarte bonensaus
  • 5 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in halve plakjes.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Laat de maïs uitlekken.
  5. Snijd de vis in blokjes, druppel er wat citroensap over en bestrooi ze met een beetje peper.
  6. Verwarm de olie en roerbak hierin de ui, de wortel en de broccoli enkele minuten.
  7. Voeg de zalm toe en roerbak de vis 3 minuten mee.
  8. Schep er de maïs, de sambal, de zwarte bonensaus en ½ dl water door en laat het gerecht in nog ca. 3 minuten gaar worden.
  9. Snijd de koriander klein.
  10. Laat de mie uitlekken en schep de mie en de koriander door het vis-groentemengsel.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
690 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
3 gram