
Getty Images
De pinda's geven het gerecht een lekkere bite.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 150 gram volkoren mie
- 400 gram broccoli
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel ongezouten pinda's
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
700 milligram
Bereiding
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Hak de pinda’s grof.
- Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.
- Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.
- Laat de mie goed uitlekken.
- Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.
- Maak het gerecht op smaak met de ketjap en strooi de gehakte pinda’s er over.
Bron
- Voedingscentrum