Hoe (on)gezond zijn taco’s?
Taco’s worden vaak gezien als een snelle, smakelijke maaltijd. Maar hoe gezond zijn deze kleine opgevouwen tortilla’s nu eigenlijk? En wat is het verschil met een gewone wrap of burrito?
Op zoek naar lekkere én gezonde recepten? Hier vind je een selectie.
Taco’s worden vaak gezien als een snelle, smakelijke maaltijd. Maar hoe gezond zijn deze kleine opgevouwen tortilla’s nu eigenlijk? En wat is het verschil met een gewone wrap of burrito?
Dit is een prima gelegenheid om die halfvolle zakjes granen die achter in je kast staan eens te gebruiken. Voeg ze toe aan de dal terwijl die staat te pruttelen (houd er rekening mee dat ze misschien wel langer moeten koken, dus verleng de kooktijd). Je krijgt zo nog meer planten binnen en je vermindert je voedselafval. De verschillende specerijen voegen polyfenolen toe en zijn goed voor je darmen. Je kunt ook diepvriesmaïs gebruiken, al moet je dan wel wat extra water toevoegen.
Wat is er nu troostrijker dan een aubergine parmigiana? We hebben deze klassieker wat darmvriendelijker gemaakt met vezelrijke linzen, maar je kunt ook bonen gebruiken. Of gebruik een mix van beide, voor nog meer vezels en plantaardige eiwitten in dit gerecht, waardoor het geheel nog vullender wordt.
Met extra vergine olijfolie en pure chocolade krijgt deze polyfenolrijke mousse een heerlijk volle, bittere smaak. Gebruik als het kan een goede, fruitige olijfolie en de mousse wordt nog lekkerder. We gebruiken hier aquafaba uit een blikje kikkererwten in plaats van eiwit; vang het vocht de volgende keer dat je kikkererwten gebruikt op en bewaar het in de vriezer voor een nagerecht als dit.
Weer eens wat anders dan enkel zilvervliesrijst.
Dit stoofpotje zit boordevol groenten.
Lekker fris
Geen zin in een zware maaltijd? Probeer dan deze heerlijke avocadosalade met garnalen en waterkers eens. Ook lekker als gezonde lunch!