donderdag, 30 juni 2022

Noedelsalade met tofu en cashewnoten

Lekkere noedelsalade met tofu, sperziebonen en cashewnoten.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 175 gram volkoren noedels
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 5 takjes koriander
  • 25 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Pel de knoflook en hak het fijn.
  2. Snijd de tofu in blokjes en marineer ze in de ketjap en fijngesneden knoflook.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  4. Was de taugé.
  5. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
  6. Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
  7. Laat de groente uitlekken en afkoelen.
  8. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
  10. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  11. Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  12. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
  13. Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
  14. Bak de tofu in de hete olie bruin. Bak de ringetjes peper kort mee.
  15. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe. Meng dit door de noedels en de groente.
  16. Was de koriander en knip dit klein. Maak de salade op smaak met koriander.
  17. Hak de cashewnoten grof en strooi ze erover.

Ingrediënten over?

Tofu:

Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Spoel om met water of ververs het water waar de tofu in ligt dagelijks. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. De structuur zal dan veranderen, maar de tofu leent zich hierna goed voor soepen. Je kunt de tofu ook eerst bakken om de structuur beter te behouden. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
645 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,9 gram