maandag, 26 oktober 2020

Noedelsoep met kip en cashewnoten

Oosters genieten.

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ rode peper
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram roerbakgroente
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 50 gram taugé
  • 100 gram volkoren noedels
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • Citroensap

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en snijd het heel fijn.
  2. Verwijder van de rode peper de pitjes. Snijd de peper klein.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Bak de kip met de gember en de peper in de hete olie gaar en bruin.
  5. Bak de roerbakgroente kort mee.
  6. Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de soep een paar minuten.
  7. Was de taugé.
  8. Voeg de noedels en de taugé toe en laat de noedels gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Hak de cashewnoten grof.
  10. Maak de soep op smaak met wat citroensap.
  11. Strooi er aan tafel de cashewnoten over.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
550 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,6 gram