Notenrijst met aubergine

Getty Images

Italiaans gekruid.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 aubergines
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 gram tofu
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 40 gram walnoten
  • peper

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de aubergines schoon en snijd ze in blokjes. Bestrooi ze royaal met Italiaanse keukenkruiden.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd dit klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de margarine zacht. Schep de helft eruit en houd dit apart.
  5. Roerbak de tofu en de blokjes aubergine enkele minuten mee met de rest van het uimengsel.
  6. Verwarm de tomatenblokjes mee. Maak het mengsel op smaak met een beetje peper.
  7. Hak de walnoten grof.
  8. Meng de walnoten en de achtergehouden ui door de gare rijst.
  9. Schep het auberginemengsel op de rijst.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
Walnoten bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
630kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur