maandag, 26 oktober 2020

Oriëntaalse snijbonen

Een ideale manier om aan je dagelijkse portie groente te komen.

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • Mespunt kaneel
  • ½ bosje koriander
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes.
  2. Pel de ui en snijd hem klein. Fruit de ui in de olie glazig.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg de snijbonen met een paar lepels water en de kaneel toe en stoof ze in 10 minuten gaar.
  5. Was de koriander en snijd het kruid klein.
  6. Roer van het vuur af de koriander en wat citroensap door de groente.

Menusuggestie

Lekker met een bieflapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 bieflapjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
105 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
7 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,1 gram