Overnight oats met wortel en walnoten

Getty Images

Dit havermoutontbijt laat je een nacht in de koelkast staan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram wortel (2 bospenen of een stuk winterwortel)
  • 300 ml halfvolle melk
  • 40 gram havermout
  • kaneel
  • stukje sinaasappelschil
  • 30 gram walnoten

Bereiding

Materialen: fijne rasp

Bereiding

  1. Was de wortel en rasp hem met een fijne rasp.
  2. Verdeel de wortel over twee glazen.
  3. Voeg per glas 150 ml halfvolle melk en 20 gram havermout toe.
  4. Breng op smaak met een snufje kaneel.
  5. Voeg een klein beetje geraspte of heel fijn gesneden sinaasappelschil toe.
  6. Dek de glazen af en laat ze een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan.
  7. Versier de oats de volgende dag met stukjes walnoot.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum