Paella

Getty Images

Goede vakantieherinneringen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • Ca. 250 ml bouillon met minder zout
  • 1 (groene) paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram garnalen
  • Paprikapoeder
  • Citroensap

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper.
  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de hete olie.
  4. Bak de blokjes kip mee bruin.
  5. Voeg de rijst toe en meng er de kurkuma door.
  6. Giet de bouillon er bij en breng dit aan de kook. Kook het geheel 10 minuten.
  7. Maak de paprika en de courgette schoon. Snijd de groente in blokjes.
  8. Meng de paprika en de courgette door de rijst en kook het geheel nog 10 minuten.
  9. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  10. Schep de halve kerstomaatjes en de garnalen door de rijst en warm het geheel goed door.
  11. Maak de paella op smaak met wat paprikapoeder en citroensap.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

 

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2980 milligram
Auteur