
Getty Images
Goede vakantieherinneringen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- Ca. 250 ml bouillon met minder zout
- 1 (groene) paprika
- 1 courgette
- 100 gram kerstomaatjes
- 100 gram garnalen
- Paprikapoeder
- Citroensap
Voedingswaarden
Energie
605kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2980 milligram
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de hete olie.
- Bak de blokjes kip mee bruin.
- Voeg de rijst toe en meng er de kurkuma door.
- Giet de bouillon er bij en breng dit aan de kook. Kook het geheel 10 minuten.
- Maak de paprika en de courgette schoon. Snijd de groente in blokjes.
- Meng de paprika en de courgette door de rijst en kook het geheel nog 10 minuten.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Schep de halve kerstomaatjes en de garnalen door de rijst en warm het geheel goed door.
- Maak de paella op smaak met wat paprikapoeder en citroensap.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.