dinsdag, 2 juni 2020

Pangasius in tomatensaus

Ideaal voor je wekelijkse portie vis
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 pangasiusfilets
  • Bloem
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 mililiter bouillon met minder zout
  • Cayennepeper
  • Basilicum

Bereiding

  1. Bestrooi de vis met peper en bestuif de filets met bloem.
  2. Bak de vis in de hete margarine in ca. 6-8 minuten bruin en gaar.
  3. Snijd de tomaatjes klein.
  4. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
  5. Verwarm de tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
  6. Maak op smaak met cayennepeper.
  7. Leg de vis in de saus en strooi er kleingesneden basilicum over.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram sperziebonen
6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
420 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):