maandag, 26 oktober 2020

Pangasius met een sesamkorstje

Vis in een nieuw jasje

Ingrediënten

  • 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
  • Citroensap
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Bestrooi de pangasiusfilets met peper en wrijf de vis in met wat citroensap.
  2. Strooi het sesamzaad op een bord en wentel de stukken vis er aan alle kanten in.
  3. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de vis voorzichtig in 6-8 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met wortelen met rozijnen en volkoren couscous met kruiden. Hiervoor heb je nodig:

  • 400 gram wortelen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bladselderij
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
640 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,62 gram