Paprika-tomatensoep

Getty Images

Een lekker voorgerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 250 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Cayennepeper
  • Bosuitje of 6 sprieten bieslook
  • 5 zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Kook de paprika in de tomatenblokjes met 50 ml water in 5 minuten gaar.
  3. Was de bosui of het bieslook en knip het in ringetjes.
  4. Hak de olijven in stukjes.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en warm het weer even door.
  6. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi er de bosui en de stukjes olijf over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht aardappelsalade met groente en ei.

Voedingswaarden

Energie 
55kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum