 
Getty Images
      
  Oneindig variëren met pasta.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 2 bosuitjes
- 5 olijven zonder pit
- 250 gram (kastanje) champignons
- 10 blaadjes basilicum
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
Voedingswaarden
    Energie 
              
  560kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  500 milligram
          Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de doperwtjes net gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de olijven klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Was de basilicum.
- Snijd de tofu in reepjes of blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu en de uienringetjes bruin.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
- Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met basilicum.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Eet de tofu bijvoorbeeld op brood met paddenstoelen en een sjalotje.
 
 
 
 
 
 
 
