zaterdag, 25 januari 2020

Pasta met champignons en doperwtjes

Oneindig variëren met pasta.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 2 bosuitjes
  • 5 olijven zonder pit
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de doperwtjes net gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  6. Was de basilicum.
  7. Snijd de tofu in reepjes of blokjes.
  8. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu en de uienringetjes bruin.
  9. Bak de champignons kort mee.
  10. Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
  11. Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
  12. Maak op smaak met basilicum.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Eet de tofu bijvoorbeeld op brood met paddenstoelen en een sjalotje.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
560 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,5 gram