maandag, 15 augustus 2022

Pastasalade met gerookte kip

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 2-3 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 teentje knoflook
  • 150-200 gram volkorenpasta, bijv. penne
  • Ca. ½ eetlepel citroensap
  • ½ komkommer
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 150 gram gerookte kipfilet

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm de pesto in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
  4. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Laat de pasta uitlekken.
  8. Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
  9. Maak de pasta op smaak met citroensap en wat peper.
  10. Schil het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
  11. Was de tomaatjes en halveer ze.
  12. Snijd de gerookte kip in smalle reepjes.
  13. Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de reepjes kip naast de pasta.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
510 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,43 gram