Pastasalade met groentelinten en amandelsaus

Getty Images

Van deze creatieve pasta worden mensen blij.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 150 gram volkoren pasta, bijv. farfalle of penne
  • 1 bruine boterham
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 60 gram ongezouten amandelen
  • 6 takjes basilicum
  • Citroensap
  • 1 dikke wortel

Bereiding

  1. Was de courgette en schaaf hem in dunne repen.
  2. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.
  3. Spoel de pasta en de courgette onder stromend koud water af en laat het goed uitlekken.
  4. Week het brood in heet water.
  5. Pel de knoflook.
  6. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  7. Druk het water uit het brood en doe het brood met de amandelen, de knoflook, de tomaten en de basilicum in de keukenmachine. Draai dit tot een vrij gladde saus. Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.
  8. Maak de wortel schoon en schaaf hem in dunne repen.
  9. Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.

Ingrediënten over?

Basilicum: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum