woensdag, 2 december 2020

Pastel de choclo

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 grote uien
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • Nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • Chilipoeder
  • 250 gram diepvries maís
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 1 theelepel poedersuiker

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Kook het ei in 10 minuten hard.
  3. Was de rozijnen.
  4. Maak de uien schoon en snijd ze klein.
  5. Fruit de uien in de hete olie glazig.
  6. Voeg de tartaar toe en bak dit gaar en rul.
  7. Meng de rozijnen en de tapenade door het tartaarmengsel. Maak het mengsel op smaak met nootmuskaat, de komijn en wat chilipoeder.
  8. Kook de mais gaar.
  9. Laat de mais uitlekken en strooi er het meel over.
  10. Voeg de melk toe en pureer dit met de staafmixer of in de keukenmachine. Maak de maispuree op smaak met wat peper.
  11. Pel het ei en snijd het in plakken.
  12. Doe het gehakt-uimengsel in een ovenvaste schaal en leg de plakjes ei er op. Dek dit af met de maispuree. Stuif er de poedersuiker over.
  13. Laat de pastei in ca. 20 minuten in de hete oven heet worden en bruin kleuren.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
445 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,5 gram