
Getty Images
Lekker en simpel gerecht met penne, aubergine en zwarte bonen. Zwarte boontjes hebben een vleesachtige textuur en ze lijken qua smaak een beetje op champignons.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1-2 aubergines
- 1 groene paprika
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- 150 gram volkoren penne
- 1 klein blikje zwarte boontjes
- peper
- ½ citroen
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Snijd het ontbijtspek in smalle reepjes. Bak het spek in de olie zacht bruin en krokant.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en halveer de tomaatjes.
- Bak de blokjes aubergine al omscheppend mee met het spek.
- Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de rest van de groente, wat tijm en peper toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
- Kook intussen de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de zwarte boontjes uitlekken en meng ze door de groente.
- Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de groentesaus.
- Maak het op smaak met wat geraspte citroenschil en een beetje citroensap.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.