zondag, 8 december 2019

Penne met champignons, tomaatjes en noten

Een rijkelijk gevuld vegetarisch pastagerecht.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150-200 gram volkoren penne
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel oregano
  • 60 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de champignons plakken en halveer de kerstomaatjes.
  3. Verwarm de olie en roerbak hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten.
  4. Voeg de champignons en de gehalveerde tomaatjes toe met de oregano en wat peper en laat dit een paar minuten pruttelen.
  5. Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Meng de groente door de pasta en strooi de walnoten er over.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
625 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
30 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,1 gram

Bron(nen):