vrijdag, 3 juli 2020

Penne met champignons, tomaatjes en noten

Een rijkelijk gevuld vegetarisch pastagerecht.

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren penne
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel oregano
  • 60 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de champignons plakken en halveer de kerstomaatjes.
  3. Verwarm de olie en roerbak hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten.
  4. Voeg de champignons en de gehalveerde tomaatjes toe met de oregano en wat peper en laat dit een paar minuten pruttelen.
  5. Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Meng de groente door de pasta en strooi de walnoten er over.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
625 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram

Tonen op website

MSN