woensdag, 30 september 2020

Penne met knoflookkip en broccoli

Pluk de dag.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 takjes peterselie
  • 2 theelepels mosterd
  • 100 ml kippenbouillon met minder zout
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram volkoren penne
  • 200 gram kipfilet

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd de teentjes grof.
  2. Bak de knoflook in de margarine zacht. Schep de knoflook eruit.
  3. Was de peterselie. Pureer de peterselie met de knoflook, de mosterd en de kippenbouillon met een staafmixer tot een knoflookpasta.
  4. Maak de broccoli schoon. Snijd de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli net gaar.
  5. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Snijd de kipfilet in blokjes.
  7. Verwarm de overgebleven knoflookmargarine en bak hierin de kip bruin en gaar.
  8. Giet de penne en de broccoli af.
  9. Meng de knoflookpasta, de broccoli en de kip door de penne.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
505 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram