maandag, 6 juli 2020

Pindasoep

Oosters sprookje

Ingrediënten

  • 1 sjalot of stukje ui
  • Mespunt kerrie
  • 2 theelepels vloeibare margarine
  • ¼ kippenbouillontablet
  • 3 eetlepels pindakaas (met stukjes noot)
  • Mespunt sambal
  • 25 gram taugé
  • 1 eetlepel seroendeng

Bereiding

  1. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
  2. Fruit de sjalot met wat kerrie in de margarine glazig.
  3. Voeg 3 dl water met het stukje bouillontablet en de pindakaas toe.
  4. Breng dit al roerend aan de kook tot de pindakaas is opgelost.
  5. Maak de soep op smaak met wat sambal.
  6. Roer er de gewassen taugé door en warm dit even mee.
  7. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi de seroendeng erover.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht mie goreng en komkommersalade.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
220 kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,89 gram
Trefwoorden: