Pittige Chinese kool met sojasaus

Getty Images

Eenvoudig klaar te maken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels sambal oelek
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap

Bereiding

  1. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
  2. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de sambal kort. Voeg de Chinese kool toe en roerbak de kool op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
  3. Maak de Chinese kool op smaak met sojasaus.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes bief en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
150 gram bieflap
1 eetlepel olie
6 opscheplepels zilvervliesrijst
 

Voedingswaarden

Energie 
505kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
820 milligram
Auteur