Pittige tuinboontjes

Getty Images

Smakelijke tuinbonen met quinoa op pittige wijze.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 4 eieren
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine Spaanse peper
  • 3 bosuitjes
  • 1 kg verse tuinbonen of 350 gram diepvries tuinbonen
  • gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel tomatenpuree

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder de kraan. Kook de quinoa in 350ml water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de ui en het pepertje schoon en snijd dit klein.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Dop de verse tuinbonen.
  6. Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in ca. 5-8 minuten gaar.
  7. Smoor de bosuitjes met wat paprikapoeder zacht in 1 eetlepel margarine en schep de quinoa erdoor.
  8. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  9. Laat de tuinbonen uitlekken.
  10. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met het pepertje.
  11. Voeg de tuinbonen, wat water en de tomatenpuree toe en warm de tuinbonen hierin op.
  12. Geef de quinoa en parten ei erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bwaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
675kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum