
Getty Images
Smakelijke tuinbonen met quinoa op pittige wijze.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 4 eieren
- 1 kleine ui
- 1 kleine Spaanse peper
- 3 bosuitjes
- 1 kg verse tuinbonen of 350 gram diepvries tuinbonen
- gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ eetlepel tomatenpuree
Voedingswaarden
Energie
675kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder de kraan. Kook de quinoa in 350ml water in ca. 15 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Maak de ui en het pepertje schoon en snijd dit klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Dop de verse tuinbonen.
- Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in ca. 5-8 minuten gaar.
- Smoor de bosuitjes met wat paprikapoeder zacht in 1 eetlepel margarine en schep de quinoa erdoor.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Laat de tuinbonen uitlekken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met het pepertje.
- Voeg de tuinbonen, wat water en de tomatenpuree toe en warm de tuinbonen hierin op.
- Geef de quinoa en parten ei erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bwaar het maximaal 12 maanden.