Pizza

Getty Images

Zelf kneden met opgerolde mouwen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 150 gram bloem
  • 1½ theelepel gedroogde gist
  • Ca. 150 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • Oregano
  • Stukje prei
  • 125 gram champignons
  • 4 ansjovisfilets
  • 50 gram hüttenkäse
  • 40 gram geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem en meng de gedroogde gist er door.
  2. Meng er het lauwe water en de olie door en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
  3. Warm de oven voor op 230 °C.
  4. Doe de tomaten in een kom en maak pureer ze met een staafmixer of in de keukenmachine..
  5. Pers er het teentje knoflook boven uit en voeg peper en oregano toe.
  6. Was de prei en snijd het in smalle ringen.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  8. Bestrijk een bakplaat dun met wat olie van de ansjovis.
  9. Rol het gerezen deeg heel dun uit en bekleed hiermee het bakblik.
  10. Bestrijk het deeg met de tomaten en verdeel er de prei, de champignons en de ansjovis over. Verdeel de hüttenkäse en de geraspte kaas er over.
  11. Bak de pizza onderin de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een salade van ijsbergsla, tomaat en een gekookt ei

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 schaaltjes ijsbergsla
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 tomaat

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
705kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
105 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur