woensdag, 25 november 2020

Prei-voorgerechtje

Weer eens iets anders.

Ingrediënten

  • 2 dunne preitjes van gelijke dikte
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 tomaat
  • 2 takjes peterselie
  • Azijn

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd het lichte deel van de prei in staafjes van ± 10 cm. Bewaar het bovenste groene deel voor een ander gerecht.
  2. Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met wat peper enkele minuten.
  3. Voeg weinig water toe en stoof de prei in ± 8 minuten gaar.
  4. Laat de prei uitlekken en afkoelen.
  5. Sijnd de gewassen tomaat in parten, verwijder het zachte gedeelte en snijd het vruchtvlees klein
  6. Schik de prei op 2 borden.
  7. Meng de tomatenblokjes met wat peper en azijn en verdeell dit over de prei en strooi er fijngeknipte peterselie over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht ongepaneerde schnitzel, groene kool en
risotto met paddenstoelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
60 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
2 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: