maandag, 26 oktober 2020

Provençaalse ovenschotel

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram (vlees)tomaten
  • 150 gram mager lams- of rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 2 theelepels provençaalse kruiden
  • ¼ bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  3. Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.
  4. Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul. Pers het teentje knoflook erboven uit.
  5. Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, de tapenade en peper.
  6. Snijd de olijven in plakjes.
  7. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.
  8. Verdeel het gehakt erover.
  9. Los het bouillontablet op in 250 ml heet water.
  10. Schenk de bouillon over de aardappelen.
  11. Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
470 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,6 gram
Trefwoorden: