maandag, 26 oktober 2020

Quinoa met groente en walnoten

Lekker met witte kool, prei en doperwtjes.

Ingrediënten

  • 150-200 gram quinoa
  • Stuk witte kool
  • 1 dunne prei
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 50 gram walnoten
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Verwarm een kookpan met een dikke bodem. Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
  2. Breng 3-4- dl water aan de kook en schenk dit bij de quinoa. Kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
  3. Maak de groente schoon. Schaaf de kool in fijne reepjes, snijd de prei in ringen en laat de doperwten ontdooien.
  4. Verwarm de olie en laat hierin het mosterdzaad en het komijnzaad poffen. Voeg dan de kool en de prei toe en smoor de groente een paar minuten. Laat de doperwtjes mee gaar worden.
  5. Bak de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen. Roer de gare quinoa een keer door en schep de groente er door.
  6. Maak het gerecht op smaak met wat harissa of sambal, wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.
  7. Strooi de walnoten er over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 + minuten
Bron(nen):
Energie
600 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,07 gram