
Getty Images
Boordevol eiwitten en omega 3-oliën
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram quinoa (geweld gewicht 500 gram)
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 200 gram boekweitmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel macapoeder (naar keuze)
- 50 gram bruin lijnzaad
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 eetlepels gemengde zaden, om te bestrooien
Voedingswaarden
Energie
223kcal
Eiwit
8,1 gram
Koolhydraten
29,2 gram
Vezels
2,8 gram
Vet
9,1 gram
Zout
840 milligram
Bereiding
- Laat de quinoa 8 uur wellen in een dubbele hoe veelheid water met 2 theelepels zout. Giet en spoel af.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem en wanden van een broodvorm van 900 gram met bakpapier.
- Draai de quinoa met de ahornsiroop in een keukenmachine of blender tot een glad beslag.
- Voeg het meel, bakpoeder, zout en eventueel macapoeder toe en meng ze door het beslag. Voeg beetje bij beetje 1,4 deciliter water toe.
- Doe het beslag over in een grote mengkom. Roer eerst de zaden en spatel dan de eieren erdoor. Schep in de bakvorm en strooi de extra zaden erover.
- Bak het brood in circa 1 uur goudbruin; een in het midden gestoken mes moet er schoon uit komen.
- Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Stort het brood op een rooster en laat het helemaal afkoelen.
Dit recept komt uit het boek Superfood ontbijt.