Boekrecensie: Superfood ontbijt

Begin elke dag super

Getty Images

Ontbijten, we vergeten af en toe hoe belangrijk het is. Het boek Superfood ontbijt is de oplossing om snel en gezond te beginnen met een goed begin van je dag. Er staan vijfentwintig ontbijttoppers in het boek: voor als je moet vliegen, voor een lekker lui weekend en voor jonge gezinnen.

Je moet vroeg op waardoor het ontbijt er bij inschiet. Toch liever 10 minuten langer slapen dan de tijd nemen om te eten. Dit is niet verstandig. Door je dag te starten met een voedzaam ontbijt is je humeur, energieniveau, geheugen, concentratie en nachtrust beter.

Natuurlijke superfoods

Elk recept in Superfood ontbijt zit vol met superfoods. Dit zijn ingrediënten zoals granen, zaden, noten, fruit, groente en peulvruchten. Alle recepten bevatten geen gluten en geraffineerde suikers. Daarnaast is een groot deel van de gerechten ook vegetarisch en lactosevrij.

Verschillende gerechten

Ontbijten gebeurt vaak niet gevarieerd. Je neemt elke ochtend je standaard bammetje of yoghurtje. In het weekend is dit iets uitgebreider omdat je dan de tijd hebt. Met Superfood ontbijt kun je elke ochtend afwisselende snelle ontbijtjes op tafel zetten of in je tas stoppen.

To go

Getty Images

Een aantal van de gerechten is mee te nemen en vooraf te maken. Het tijdgebrek in de ochtend is dus geen probleem meer. Daarnaast is het hartstikke handig voor als je in de vroege ochtend geen hap door je keel krijgt. Als je in de auto, trein of op werk zit is het iets later, hierdoor kun je misschien beter ontbijten. Heb je wel zin in een iets uitgebreider ontbijt? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Er zitten genoeg recepten bij waarbij je lekker kunt kokerellen. Denk bijvoorbeeld aan ontbijtrepen, de frittata en zoet kokosbrood.

Een voorproefje van de superfood ontbijtjes:

De auteur van het boek is Kate Turner. Zij maakt al decennia heerlijke, gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Het eerder verschenen boek Energy bites is net zoals Superfood ontbijt voorzien van goede, pure, lekkere maaltijden. De recepten van Kate zorgen voor een goed gevoel, geven natuurlijke energie en zijn supersnel en eenvoudig te maken. Kate heeft gezondheidswetenschappen gestudeerd. Het boek is te koop bij bol.com voor € 9,99.

Auteur 
  • Rianne Bekenkamp (stagiair)