Quinoasalade met geitenkaas en partjes ei

Een frisse quinoasalade met een heerlijke ingrediëntencombinatie.
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 3 eieren
- 100 gram peultjes
- 250 gram sperziebonen
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel olijfolie
- Citroensap
- Chilivlokken
- 30 gram zachte geitenkaas
- Basilicum
Bereiding
- Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af. Kook de quinoa in 300 ml water in ca. 15 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Maak de groente schoon.
- Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
- Kook de sperziebonen 3 minuten in weinig water.
- Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
- Snijd de radijs in vieren.
- Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
- Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.
- Verkruimel de geitenkaas er over en strooi er wat kleingesneden basilicum over.
Ingrediënten over?
Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie |
505 kcal
|
---|---|
Eiwit |
25 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
6 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,5 gram
|