dinsdag, 22 oktober 2019

Quinoasalade met geitenkaas en partjes ei

Een frisse quinoasalade met een heerlijke ingrediëntencombinatie.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram quinoa
  • 3 eieren
  • 100 gram peultjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Citroensap
  • Chilivlokken
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • Basilicum

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af. Kook de quinoa in 300 ml water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
  5. Kook de sperziebonen 3 minuten in weinig water.
  6. Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
  7. Snijd de radijs in vieren.
  8. Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
  9. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.
  10. Verkruimel de geitenkaas er over en strooi er wat kleingesneden basilicum over.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
505 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,5 gram

Bron(nen):