zaterdag, 14 december 2019

Rammenassalade met appel

Verfrissende salade met rammenas, appel en een beetje citroensap.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 6 aardappelen
  • 1 hamlapje
  • peper
  • 1 eetlepel appelstroop
  • Citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram rammenas
  • 2 worteltjes
  • 1 kleine appel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi het hamlapje met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 20 minuten gaar en bruin.
  3. Maak een dressing van de appelstroop, 1 eetlepel water, citroensap en de olie. 
  4. Schil de rammenas en snijd de groente in lucifer kleine reepjes of rasp de groente grof. 
  5. Meng de dressing erdoor. 
  6. Maak de worteltjes schoon en rasp ze grof. 
  7. Was de appel en snijd hem in reepjes. 
  8. Meng de appel en wortel door de rammenas. Geef het vlees en de aardappelen erbij.

 Ingrediënten over?

Worteltjes, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig. Verwijder eventueel loof, dan zijn ze langer houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
495 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
0,3 gram

Bron(nen):