dinsdag, 14 juli 2020

Rammenassalade met appel

Verfrissende salade met rammenas, appel en een beetje citroensap.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 hamlapje
  • peper
  • 1 eetlepel appelstroop
  • Citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram rammenas
  • 2 worteltjes
  • 1 kleine appel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi het hamlapje met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 20 minuten gaar en bruin.
  3. Maak een dressing van de appelstroop, 1 eetlepel water, citroensap en de olie. 
  4. Schil de rammenas en snijd de groente in lucifer kleine reepjes of rasp de groente grof. 
  5. Meng de dressing erdoor. 
  6. Maak de worteltjes schoon en rasp ze grof. 
  7. Was de appel en snijd hem in reepjes. 
  8. Meng de appel en wortel door de rammenas. Geef het vlees en de aardappelen erbij.

 Ingrediënten over?

Worteltjes, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig. Verwijder eventueel loof, dan zijn ze langer houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
495 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,3 gram