vrijdag, 4 december 2020

Ravioli aperti

Siciliaans buitendiner.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 4 volkoren lasagnebladen
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • 250 gram kerstomaatjes 
  • 150 gram rundertartaar
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • Oregano

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de olie met de staafmixer tot een grove pasta
  4. Breng ruim water voor de lasagne aan de kook.
  5. Maak de sjalotjes, de champignons en de tomaatjes schoon.
  6. Snijd de sjalotjes in snippers, de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
  7. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
  9. Bak de sjalotjes mee.
  10. Voeg de champignons en de doperwtjes toe en smoor alles in een paar minuten gaar.
  11. Maak dit op smaak met peper en wat oregano.
  12. Verwarm de basilicumpasta in een pannetje en smoor hierin de tomaatjes zacht.
  13. Leg op 2 borden een lasagnevel en verdeel het vlees-groentemengsel er over.
  14. Dek dit af met de andere lasagnevellen en schep de kerstomaatjes er over.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
490 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,8 gram