
Getty Images
Zo haal je de Italiaan in huis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 250 gram kerstomaatjes
- 400 gram (gekleurde) wortels
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 dunne prei of 5 bosuitjes
- 150 gram tofu
- 4 vellen (koelverse) volkoren lasagnevellen
- 1 teentje knoflook
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper, paprikapoeder
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de tomaatjes.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in repen.
- Smoor de tomaatjes met 1 eetlepel van de olie, de balsamico-azijn en wat peper in ca. 10 minuten zacht.
- Kook de wortels in een bodempje water in 6-8 minuten gaar.
- Maak de prei of bosuitjes schoon en snijd dit in dunne ringen.
- Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met peper en wat paprikapoeder.
- Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de prei of de bosuitjes in de overgebleven olie zacht.
- Bak de tofureepjes en het uitgeperste teentje knoflook even mee.
- Maak het mengsel op smaak met peper.
- Roer de tomaatjes goed door tot een dikke saus is ontstaan. Roer er de in reepjes geknipte basilicum door.
- Leg op borden de vellen lasagne en schep er wat van het mengsel op.
- Vouw de lasagne dicht. Garneer met de kerstomaatjessaus en de wortels.
Ingrediënten over?
Verse pasta is beperkt houdbaar in de koelkast. Let daarbij op de datum op de verpakking.