Getty Images
      
  Zo haal je de Italiaan in huis.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 250 gram kerstomaatjes
 - 400 gram (gekleurde) wortels
 - 1 eetlepel balsamicoazijn
 - 1 dunne prei of 5 bosuitjes
 - 150 gram tofu
 - 4 vellen (koelverse) volkoren lasagnevellen
 - 1 teentje knoflook
 - 10 blaadjes basilicum
 - 2 eetlepels olijfolie
 - Peper, paprikapoeder
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  530kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  100 milligram
          Bereiding
- Was de tomaatjes.
 - Maak de wortels schoon en snijd ze in repen.
 - Smoor de tomaatjes met 1 eetlepel van de olie, de balsamico-azijn en wat peper in ca. 10 minuten zacht.
 - Kook de wortels in een bodempje water in 6-8 minuten gaar.
 - Maak de prei of bosuitjes schoon en snijd dit in dunne ringen.
 - Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met peper en wat paprikapoeder.
 - Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Bak de prei of de bosuitjes in de overgebleven olie zacht.
 - Bak de tofureepjes en het uitgeperste teentje knoflook even mee.
 - Maak het mengsel op smaak met peper.
 - Roer de tomaatjes goed door tot een dikke saus is ontstaan. Roer er de in reepjes geknipte basilicum door.
 - Leg op borden de vellen lasagne en schep er wat van het mengsel op.
 - Vouw de lasagne dicht. Garneer met de kerstomaatjessaus en de wortels.
 
Ingrediënten over?
Verse pasta is beperkt houdbaar in de koelkast. Let daarbij op de datum op de verpakking.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum