Ravioli met paddenstoelen en noten

Getty Images

Met een simpele salade van andijvie en radijs.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 struikje andijvie
  • 1 bosje radijs
  • 2 eetlepels olie
  • azijn
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 100 gram shiitake
  • 50 gram walnoten
  • 250 gram volkoren ravioli (zonder vlees, koelvers)
  • mespunt oregano

Bereiding

  1. Maak de andijvie en de radijs schoon. 
  2. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren. 
  3. Klop een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper. Meng de dressing door de groente.
  4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  5. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Fruit de bosuitjes zacht in de rest van de olie.
  9. Voeg de paddenstoelen toe en smoor dit al omscheppend 5 minuten.
  10. Maak het op smaak met peper en wat oregano.
  11. Meng het paddenstoelenmengsel door de uitgelekte ravioli en strooi de walnoten er over. Geef de salade er bij.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
35 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum