
Getty Images
Een klassiek recept met een fijne twist.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 175 gram zilvervliesrijst
- 1 sinaasappel
- 1 struikje broccoli
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- basilicum
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakken en de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snijd de steel in stukjes.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kipreepjes in de hete margarine bruin. Fruit de ui kort mee.
- Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
- Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
- Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst. Warm het goed door. Maak de rijst op smaak met basilicum.