Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 28 mei 2017

Rijstovenschotel met courgette, gehakt en prei

Een oven gevuld met groente
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 175 gram zilvervliesrijst
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram prei
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 30 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst in water met het stukje bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Was de courgette. Halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
  4. Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar.
  5. Maak de groente op smaak met peper.
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  7. Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul. Roerbak de prei met het gehakt mee tot het gaar is.
  8. Voeg de rijst als deze klaar is toe aan het mengsel, samen met de tomatenpuree.
  9. Maak er met wat water, peper en de tijm een smeuïge massa van.
  10. Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette er over.
  11. Dek dit af met de rest van het rijstmengsel.
  12. Strooi de geraspte kaas er over.
  13. Laat het gerecht in het midden van de hete oven lichtbruin kleuren.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
580 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
7 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):