maandag, 26 oktober 2020

Rode bessensorbet

Zonnige smaken.

Ingrediënten

  • 400 gram rode bessen 
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 bolletjes vruchtensorbetijs

Bereiding

  1. Houd 4 mooie trosjes bessen achter voor garnering.
  2. Was de bessen en ris ze van de takjes.
  3. Schep de suiker door de bessen en laat dit even staan.
  4. Verdeel de rode bessen over 4 glazen coupes.
  5. Schep er een bolletje ijs op en garneer met een takje rode bessen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gegrilde sardines met couscoussalade en
wortelsalade met koriander.

Ingrediënten over?

Bessen:
Bessen bewaar je het beste in een papieren zak, in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
105 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
4 gram
Zout
0 gram