Rode bessensorbet

Getty Images

Zonnige smaken.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram rode bessen 
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 bolletjes vruchtensorbetijs

Bereiding

  1. Houd 4 mooie trosjes bessen achter voor garnering.
  2. Was de bessen en ris ze van de takjes.
  3. Schep de suiker door de bessen en laat dit even staan.
  4. Verdeel de rode bessen over 4 glazen coupes.
  5. Schep er een bolletje ijs op en garneer met een takje rode bessen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gegrilde sardines met couscoussalade en
wortelsalade met koriander.

Ingrediënten over?

Bessen:
Bessen bewaar je het beste in een papieren zak, in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur