maandag, 30 november 2020

Rode bonensalade

Deze bonensalade maak je met kidneybonen, tomaatjes, radijs en rode sla. Lekker met volkoren stokbrood.

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidney bonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot of stukje ui
  • Mespunt tijm
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kerstomaatje
  • 1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)
  • 1 bos radijs
  • Peper
  • ½ volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  3. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de kleingesneden sjalot, de tijm, peper, azijn en de olie toe.
  4. Meng dit door de bonen en laat het een half uur intrekken.
  5. Maak de groente schoon. 
  6. Halveer de tomaatjes, scheur de sla in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes. 
  7. Meng de groente door de bonen en zet de salade even koud weg.
  8. Snijd het stokbrood in plakken en geef het erbij.

Ingrediënten over?

Ui:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
565 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
25 gram
Zout
0,9 gram