
Getty Images
Deze bonensalade maak je met kidneybonen, tomaatjes, radijs en rode sla. Lekker met volkoren stokbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 klein blik kidney bonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot of stukje ui
- Mespunt tijm
- 1-2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram kerstomaatje
- 1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)
- 1 bos radijs
- Peper
- ½ volkoren stokbrood
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
900 milligram
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de kleingesneden sjalot, de tijm, peper, azijn en de olie toe.
- Meng dit door de bonen en laat het een half uur intrekken.
- Maak de groente schoon.
- Halveer de tomaatjes, scheur de sla in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes.
- Meng de groente door de bonen en zet de salade even koud weg.
- Snijd het stokbrood in plakken en geef het erbij.
Ingrediënten over?
Ui:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.