Rode curry met basilicum

Getty Images

Foodie en fotografe Ellen Charlotte Marie haar nieuwe boek is uit. Of je nu vegan bent of gewoon gezonder wilt eten, dit boek biedt je inspiratie! Boordevol heerlijke recepten, zoals deze rode curry bijvoorbeeld!

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • peper en zout
  • 1 stukje verse gember (4 cm), fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel (of meer) rodecurrypasta of harissa
  • 1 zoete paprika, fijngesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 trostomaten, in blokjes
  • 3 theelepels tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 60 ml kokosroom
  • 1 bokaal kikkererwten, gespoeld
  • een handvol vers rode basilicum, fijngesneden
  • een scheutje limoensap (of 1 eetlepel appelazijn)
  • 1 eetlepel ahornsiroop of rietsuiker
  • bruine rijstnoedels (of rijst)
  • vers basilicum
  • kokosyoghurt

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan. Stoof de ui drie minuten met een snuf zout. Voeg de gember, de knoflook, kruiden en paprika toe. Laat nog een tweetal minuten stoven. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Voeg nu de aubergine, oesterzwammen, tomaten, tomatenpuree en kokosroom toe. Verlaag het vuur en laat de curry nog een kwartier pruttelen.

Voeg daarna de kikkererwten en verse basilicum toe. (Eventueel kun je babyspinazie toevoegen.) Besprenkel met een scheutje limoensap en ahornsiroop. Proef en kruid bij indien nodig. (Heb je liever een vollere smaak? Voeg dan ook 1 theelepel groentebouillon toe.)

Serveer met vers basilicum, rijstnoedels en eventueel een lepel kokosyoghurt.

Auteur