
Getty Images
Zwitserse verwennerij
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram vastkokende aardappelen
- ½ kleine sjalot
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 1 ei
- 1 ½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel zuivelspread
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 100 gram gerookte zalm
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1800 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.
- Snijd het stukje sjalot heel fijn en meng het met het meel, het ei en wat peper door de geraspte aardappelen.
- Verwarm wat margarine in een koekenpan en schep er 3 of 4 lepels van de rösti in. Druk dit wat plat en bak de rösti in ca. 12 minuten gaar en bruin.
- Keer de koekjes en bak ze aan de andere kant bruin.
- Houd de röstikoekjes warm en bak zo de rest van het röstimengsel.
- Klop de zuivelspread met de yoghurt glad en voeg wat peper toe.
- Snijd de zalm in smalle reepjes.
- Serveer de röstikoekjes met de saus en de reepjes zalm.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram snijbonen