vrijdag, 4 december 2020

Salade met kappertjesdressing

Iedereen chefkok

Ingrediënten

  • 1 kropje rode sla
  • Stukje komkommer
  • 1 plakje bacon
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ eetlepel azijn

Bereiding

  1. Maak de sla schoon en scheur de bladen in stukjes.
  2. Was de komkommer en snijd het in blokjes.
  3. Verdeel de groente over 2 borden.
  4. Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig.
  5. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  6. Neem de bacon uit de pan en verkruimel het.
  7. Verwarm de kappertjes met de azijn in de pan en voeg de peterselie en 2 eetlepels water toe.
  8. Schep de dressing over de groente en strooi de baconkruimels erover.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht mosselen in witte wijn, broccolisalade en volkoren stokbrood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
30 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
1 gram
Zout
0,87 gram