Getty Images
      
  Iedereen chefkok
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 1 kropje rode sla
 - Stukje komkommer
 - 1 plakje bacon
 - 3 takjes peterselie
 - 1 eetlepel kappertjes
 - ½ eetlepel azijn
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  30kcal
          
    Eiwit 
              
  2 gram
          
    Koolhydraten 
              
  2 gram
          
    Vezels 
              
  1 gram
          
    Vet 
              
  1 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  0 gram
          
    Zout 
              
  870 milligram
          Bereiding
- Maak de sla schoon en scheur de bladen in stukjes.
 - Was de komkommer en snijd het in blokjes.
 - Verdeel de groente over 2 borden.
 - Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig.
 - Was de peterselie en knip de takjes klein.
 - Neem de bacon uit de pan en verkruimel het.
 - Verwarm de kappertjes met de azijn in de pan en voeg de peterselie en 2 eetlepels water toe.
 - Schep de dressing over de groente en strooi de baconkruimels erover.
 
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht mosselen in witte wijn, broccolisalade en volkoren stokbrood.