dinsdag, 29 september 2020

Schorseneren-ovenschotel van Merle

Indrukwekkend eenvoudig.

Ingrediënten

  • 600 gram schorseneren
  • Azijn
  • 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
  • 25 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 100 gram biogarde yoghurt, halfvol (stand)
  • Tijm
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Boen het zand van de schorseneren. Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
  2. Kook de schorseneren 15 minuten in water.
  3. Warm de oven voor op 180 °C.
  4. Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren over.
  5. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
  6. Klop de eieren los en klop ze door de yoghurt. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
  7. Strooi er de geraspte kaas over.
  8. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
620 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,6 gram