Sesamnoedels

Getty Images

Een heerlijk noedelrecept dat speelt met je smaakbeleving.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 flinke paksoi
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 150 gram volkoren noedels
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • gemberpoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout

Bereiding

  1. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
  2. Verwijder de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes. 
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  4. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Bestrooi de vleesreepjes met wat gemberpoeder. Bak het vlees in de hete margarine gaar en bruin.
  6. Kook de paksoi in een bodempje water in 5 minuten gaar.
  7. Verwarm de ketjap en warm de reepjes peper mee.
  8. Giet de noedels af en meng er de ketjap met de peper en het sesamzaad door.
  9. Geef de paksoi en het vlees erbij.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur