zaterdag, 25 januari 2020

Sinaasappel met gember

Nu al zin in zondag
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 3 kleine sinaasappels
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 bolletje gember

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  2. Schil alle sinaasappels. Schil ze zo dik dat ook het witte gedeelte wordt weggehaald.
  3. Snijd de sinaasappelparten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
  4. Maak van het sinaasappelsap met de gembersiroop een dressing en schep die door de sinaasappelparten.
  5. Snijd de gember heel fijn.
  6. Schik de sinaasappelparten in schaaltjes en strooi de gember er over.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
80 kcal
Eiwit:
1 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
1 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
2 gram
Zout:
0,01 gram

Bron(nen):