Slalala

Getty Images

Super kip-zilvervliesrijstsalade met pecorino, pijnboompitjes en Italiaanse kruiden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
25

Ingrediënten

  • 2 koppen zilvervliesrijst
  • 250 g kipdijfilet (of zalm of garnalen)
  • Peper en zout
  • Kneepje citroen
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Handje pijnboompitjes
  • Handje sesamzaadjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 avocado in stukjes
  • 30 g rucola
  • Handje cherrytomaten
  • Beetje geraspte percorino
  • Roomboter (om in te bakken)
  • Voor de dressing:
  • Scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Kneepje citroen
  • 1 tl mosterd
  • Scheut appelazijn
  • Scheut honing
  • Peper en zout

Bereiding

  1. https://www.gezondheidsnet.nl/voeding/boekrecensie-good-food-in-20-minutenKook de zilvervliesrijst, in de verhouding 2 koppen rijst op 4 koppen water.
  2. Doe peper en zout op de kipfilet en bak deze in de pan met boter. Terwijl de kip bakt, doe je een kneepje citroen over de kip met wat Italiaanse kruiden.
  3. Rooster de sesamzaadjes en pijnboompitjes kort in een pan.
  4. Roer de ui en avocado door elkaar.
  5. Doe in een mooi diep bord rucola onderop, wat rijst eroverheen, dan het avocado-ui mengsel. weer een laag rucola, wat tomaten en strooi er alvast wat pijnboompitjes en sesamzaadjes overheen (niet alles).
  6. Doe intussen een laagje olijfolie in een bakje, knijp 1 teen knoflook uit met een klein beetje citroen en een theelepel moster. doe een scheutje appelazijn erbij, wat honing en peper en zout naar smaak. Klaar is je dressing.
  7. Dan doe je de kip over je salade, wat geraspte pecorino en als laatste de rest van de geroosterde pijnboompitjes en sesamzaadjes.
  8. Dressing eroverheen en klaar.

Dit recept is afkomstig uit het boek Good food in 20 minuten.

Receptfoto: Wij zijn kees

Auteur