maandag, 9 december 2019

Spaghetti met gehakt-tomatensaus

Spaghettisaus met veel groente.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 worteltjes
  • 1 dunne courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ belegen

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  2. Was de stengel bleekselderij. Snijd de stengel bleekselderij in smalle reepjes.
  3. Was de worteltjes en snijd ze in plakjes.
  4. Was de courgette. Snijd de steelaanzet eraf. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften in de lengte nog een keer door. Snijd de stukken in smalle stukjes.
  5. Verwarm de olie in een braadpan. Doe het gehakt er bij en roer met een vork of houten lepel tot het gehakt grijs en korrelig is.
  6. Bak de tomatenpuree, de ui, de knoflook, de bleekselderij en de worteltjes 5 minuten mee.
  7. Voeg de stukjes courgette en de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 20 minuten met een deksel op de pan zacht pruttelen.
  8. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Was de blaadjes basilicum en knip ze klein. Maak de saus op smaak met de basilicum.
  10. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
640 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
9 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,7 gram