Spaghetti met gehakt-tomatensaus

Spaghettisaus met veel groente.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 worteltjes
- 1 dunne courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 150 gram volkoren spaghetti
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+ belegen
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Was de stengel bleekselderij. Snijd de stengel bleekselderij in smalle reepjes.
- Was de worteltjes en snijd ze in plakjes.
- Was de courgette. Snijd de steelaanzet eraf. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften in de lengte nog een keer door. Snijd de stukken in smalle stukjes.
- Verwarm de olie in een braadpan. Doe het gehakt er bij en roer met een vork of houten lepel tot het gehakt grijs en korrelig is.
- Bak de tomatenpuree, de ui, de knoflook, de bleekselderij en de worteltjes 5 minuten mee.
- Voeg de stukjes courgette en de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 20 minuten met een deksel op de pan zacht pruttelen.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de blaadjes basilicum en knip ze klein. Maak de saus op smaak met de basilicum.
- Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
640 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
65 gram
|
Vet |
25 gram
|
Verzadigd vet |
9 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,7 gram
|