Spinaziegratin

Getty Images

Dit verrassende recept komt uit het nieuwste kookboek 'Gezond afvallen, zo doe je dat' van het Voedingscentrum. 'Gewoon' gezond afvallen én op gewicht blijven: met dit kookboek is dat mogelijk. Zet deze heerlijke maaltijd vanavond nog op tafel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelen
  • 200 milliliter halfvolle melk
  • 400 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 40 gram hüttenkäse
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel geraspte jong belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  3. Maak er met 150 milliliter hete melk een puree van. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal.
  4. Warm de oven voor op 200 °C.
  5. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit.
  6. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  7. Klop de eieren in een grote kom los en voeg de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
  8. Schep de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel en schep dit op de aardappelpuree.
  9. Verdeel de rest van de hüttenkäse er over. Strooi de kaas er over.
  10. Laat de gratin in het midden van de hete oven in 20 à 25 minuten gaar worden en bruin bakken.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit 'Gezond afvallen, zo doe je dat' van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Zij hebben meerdere (kook)boeken uitgebracht, waaronder 'Lekker voor weinig' en 'Vandaag vegetarisch'.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum